11 juni 2012

Vinst i helgens challenger och en stor dag för IKSU Beach!

Helgens challenger gick av stapeln på Böda sand på Öland. Vädret var väldigt växlande, men mestadels fint. Ett stort gäng Iksu Beachare hade letat sig ner på sydligare breddgrader, vilket var mycket kul!Tyvärr var det bara 12 lag anmälda denna helgen, så på lördagen spelades endast 2 gruppspelsmatcher samt en kvartsfinal. I gruppen började vi mot Matilda Skagerberg/Evelina Stenmark (21-16, 21-17) och sedan tog vi oss an Yar Shakely/ Matilda Aguilar (21-16, 21-16) Vi kunde vinna båda matcherna efter lugnt spel. I kvarten väntade samma lag som förra helgen i ett blåsigt Apelviken, nämligen Annelie/Madde. Även denna match kunde vi fokusera på vårt eget spel och ta hem stort. (21-11, 21-11

På söndagen väntade nytt motstånd i Lisa Sundberg/Åsa Lundqvist och det var faktiskt en av anledningarna att vi valde att spela Böda denna helgen, det var många "nya" lag som vi inte spelat mot tidigare och under hela turneringen var det bara Annelie/Madde som vi mött förut! Kul!
I semin fortsatte vi fokusera mycket på vår eget sideout och detta i samband med mycket bra försvar ledde till ännu en 2-0 vinst! (21-15, 21-16)

I finalen väntade då det högst rankade laget Hiske/Tadva. Denna matchen såg vi fram emot oerhört mycket, då det alltid är extra spännande att mäta sina krafter mot de riktigt duktiga spelarna! Framemot finalen hade det börjat blåsa upp riktigt rejält och man fick verkligen koncentrera sig för att få bollen dit man ville, älskar det!!
Vi började svagt och tappade första set stort, men kände att de flesta bollar gavs bort på egna misstag och kunde vi bara minimera dessa skulle vi ha större chans i nästa set. Sagt och gjort, nästa set hade de inte mycket att säga till om! I tredje setet började vi med ett rejält underläge och hade sidbyte vid 7-3, men kunde sedan skärpa till oss och vinna med minsta marginal 15-13! (21-15 12-21 13-15).
SKÖNT!



Nöjda vinnare! Tack Aslak för de fina korten!










För övrigt kan man säga att helgen var helt och hållet IKSU Beachs då Fanny Lindström/Viktoria Aktell tog en 5:e plats, Lisa Sundberg en 3:e plats och hela herrfinalen bestod av IKSU-spelare!
Där lyckades Magnus Karlsson/Markus Bohlin knipa segern i en oerhört spännande match mot klubbkompisarna Johan Bergman/Martin Barrefalk med (21-18, 15-21, 16-18)
STORT GRATTIS!

Vi ses nästa helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar