14 juli 2014

Fotbolls-VM

Om VM i Brasilien (miljö, etik, mänskliga rättigheter).
VM 2014 hölls i Brasilien. Brasilien är inte ett korrupt land. Det finns inga korrupta politiker i Brasilien, det finns inga politiker alls i Brasilien. Brasilien har inte jämnat favelor med marken inför fotbolls-VM och gjort tusentals hemlösa. Brasilianska prostituerade har inte lärt sig engelska för att kunna möta den enorma svärm sexköpare som (tydligen?) vallfärdar till VM. Det har inte byggts en arena så dyr att det kostar över 5 miljoner kronor/spelad minut under VM, trots att stor del av befolkningen lever i extrem fattigdom.
Nu till fotbollen!

Statistik 
40% springande fram och tillbaka på gräsmattan
Ja. Alltså. Det är ju detta springande fram och tillbaka som karaktäriserar sporten. Men även om det kan se ut så för det otränade ögat, så springer de inte bara fram och tillbaka på måfå. Nej, de har speciella mönster och formationer som de ska springa efter, detta för att kunna passa bollen korrekt mellan varandra. Och med tanke på deras fantastiskt höga lön kan man ju tro att de ska kunna hålla detta i huvudet, men nej. Det blir oftast fel.

30% slow-motionfilmning av ofattbar smärta
Då har vi kommit till den punkt, som enligt statistiken en fotbollsmatch består näst mest av. Smärta. Smärtan kan delas in i två kategorier; "riktig" smärta och "fejkad" smärta. (Båda kategorier får generellt sett lika mycket TV-tid av producenten).

10% fulspel
Jag får lov att dementera ovan skrivda mening angående att offsideregeln är den enda förekommande regel i denna sport. Det finns någon sorts regel mot fulspel också. Man kan tycka att dessa spelare som har i runda siffror lika bra betalt som alla sjuksköterskor i hela Sverige tillsammans, kunde ta sig tiden att följa regler, och detta är faktiskt något de gemensamt gått ut med att de eventuellt ska överväga till nästa VM.

15% slå ut med armarna och se ut som om man inte fulspelat
Som en följd av tidigare punkt kommer denna gest, extremt välkänd bland fotbollsspelare. Betyder på teckenspråk "it wasn't me."

5% mål mot Brasilien
Brasilien körde en "god värd" och lät Tyskland och Holland vinna med 7-1 respektive 3-0. En tysk spelare har sedan uttryckt ånger över "krossen", något man som fellow idrottsman har svårt att ta till sig. Vadå "fölåt fö vi krossa er"!!???










Neymar var upptagen på annat håll, vilket enligt källor bidrog till Brasiliens förnedring.


Nästa vecka: ungdoms-SM i pingis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar